Annabella – o alegere perfecta

Acesta este sloganul celor de la Annabella si in mod cert pentru valceni chiar este o alegere foarte buna, atunci cand vine vorba de cumparaturi.

Reteaua de magazine Annabella a fost infiintata in anul 1994 si este o retea locala, cu magazine doar in Judetul Valcea. Producatorul conservelor din fructe Raureni si al celor de legume Fravil, a decis, dupa un model care functioneaza in retail-ul autohton, sa isi desfaca produsele si in magazinele proprii, la un raport calitate/pret foarte bun. Inca odata marca proprie s-a dovedit a fi o strategie foarte buna de implementat.

Annabella1

( scuze pentru calitatea imaginii )

La ora actuala sunt deschise un numar de 27 de magazine, cu suprafete de vanzare cuprinse intre 100 si 800 mp, avand toate autoservire. Amplasarea celor 26 de magazine este urmatoarea: in Rm. Valcea 19 locatii, in Dragasani 2 locatii si in localitatile Balcesti, Raureni, Calimanesti, Horezu, Brezoi cate o locatie.

Cei de la Annabella nu au in plan, cel putin in acest an, sa mai deschida si alte magazine. Criza financiara si aparitia marilor retaileri internationali au facut ca expansiunea retelei Annabella sa se stopeze pentru moment. In orasul Rm Valcea nu au deschis inca “greii” retail-ului, dar intalnim magazine cum ar fi : Kaufland, Billa, Plus Discount, Interex sau Carrefour Expres ( formatul de supermarket al Carrefour-ului ).

Locatia magazinelor constituie unul din ingredientele retetei succesului acestei retele : la parterul blocurilor, aproape de casa sau in centre comerciale sau agrocomerciale ( piete ), unde traficul este unul mare. Alte motive care fac cumparatorii sa revina in magazine sunt : sortimentatia bogata, dar selectata in acelasi timp, atractia localnicilor catre brand-urile proprii, recunoscute ca naturale ( Raureni, Fravil si Annabella ), comercializate la preturi foarte bune, promotiile saptamanale si nu in cele din urma personalul atent si instruit. Pentru persoanele ocupate si care gasesc foarte greu timp pentru gatit, Annabella vine in intampinarea acestora cu produse gata preparate ( gastronomie si patiserie ), gatite cu mare succes in bucataria si laboratorul proprii. Mai mult, Annabella a pus la punct si un sistem de vanzari online ( ca un supermarket online ) cu comenzi care se livreaza la domiciliu. Foarte interesant…

In documentarea mea pentru a afla si alte lucruri pe care nu le stiam despre reteua Annabella, am dat de site-ul lor : www.annabella.ro. Ce sa zic ?…M-a impresionat la modul cel mai placut si il recomand valcenilor pentru a se documenta. Au inclusiv un catalog online de promotii. Am inteles de la D-na Iulia Popescu ( PR Manager la Annabella ), persoana care a creat acest site, ca mai are inca de lucru la el si in curand va arata si mai bine. Succes !

Fara sa fiu un un client al magazinelor Annabella, am identificat totusi cele mai importante motive pentru care acestea sunt o alegere perfecta.

Multumesc D-nei Iulia Popescu pentru informatiile pe care mi le-a pus la dispozitie.

5 Responses to “Annabella – o alegere perfecta”

 1. Social comments and analytics for this post…

  This post was mentioned on Twitter by claudiuciobanu: Continui ( pe blog ) seria dedicata retelelor locale de magazine. Azi : Annabella din jud. Valcea http://bit.ly/9J0ve8

 2. horus spune:

  Pentru corectitudinea si obiectivitatea celor afirmate de D-vs nu cereti parerea celor din cadrul firmei.
  http://www.findjob.ro/despre_firme/sc-annabella-srl/1772.html

 3. claudiu spune:

  Eu nu studiez problemele lor interioare si mai ales cele de Resurse Umane. Nu e obictul acestui blog. Pe mine ma intereseaza aspectul comercial :)

 4. George spune:

  Am cumparat deunazi un borcan de gem, e plin de gelifiant. Calitatea Raureni a disparut. Nu cumparati !

 5. Hadrian spune:

  Salut,

  Si eu am avut placerea de a vizita 2 locatii Anabella din Ram Valcea si pot sa spun ca am fost placut impresionat. O sortimentatie destul de bogata, cel putin pentru nevoile mele, si preturile mai mici decat ma asteptam….Raioanele sunt situate in asa fel incat chiar daca esti pentru prima data in magazin, iti dai seama foarte usor in ce directie trebuie sa te indrepti pentru a gasii produsele cautate. In mare produse de calitate medie la preturi value for money. Super. In concluzie este un magazin care are o sortimentatie bogata in produse, majoritatea calitative, cu o aranjare aerisita si inductiva, preturi value for money, asezare in zona de trafic (cel putin cele vizitate de mine), ordonat , curat ce sa mai …pentru un supermarket aveti nota 9.5 si asta ca sunt mai carcotas, si pentru ca zona geografica de acoperire este destul de limitata. sper sa va deshideti sin in bucuresti.

Leave a Reply

Comments links could be nofollow free.

Find the Best Verizon Cell Phone Deals Online | Thanks to Best Checking Rates, Highest CD Rates and UK Loan